Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 24.03 – 28.03.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 24.03 – 28.03.2025 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • szynka, sałata masłowa, ogórek;
  • mix pieczywa;
  • herbata z cytryną;
  • ananas;

Obiad I danie:

  • zupa pomidorowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • kurczak duszony z warzywami;
  • ryz;
  • fasolka gotowana;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • cynamonki;
  • kakao;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną i ogórkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • parówki z ketchupem;
  • mix pieczywa;
  • płatki cynamonowe na mleku;
  • herbata z cytryną;
  • ogórek w słupkach;

Obiad I danie:

  • zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty;

Obiad II danie:

  • pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym;
  • kasza bulgur;
  • surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem;
  • pieczywo;
  • herbata owocowa;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • wędlina, sałata masłowa, pomidor;
  • mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbatka pomarańczowa;
  • jabłko;

Obiad I danie:

  • zupa szczawiowa z jajkiem;

Obiad II danie:

  • naleśniki z serem i dżemem malinowym;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • tosty z szynką i serem;
  • herbatka owocowa;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata masłowa, ogórek kiszony;
  • mix pieczywa;
  • płatki jaglane z cynamonem;
  • herbatka malinowa;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • zupa kalafiorowa;

Obiad II danie:

  • gulasz z szynki wieprzowej;
  • kasza gryczana;
  • surówka z ogórka kiszonego;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • galaretka z bitą śmietaną i owocami;
  • biszkopty;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną, sałata, pomidor;
  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem;
  • mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • borówki;

Obiad I danie:

  • zupa krem pieczarkowy z łazankami;

Obiad II danie:

  • makaron świderki z sosem truskawkowym;
  • jogurt;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • mix kolorowych kanapek;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content