Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 20 – 24.01.2025r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 20 – 24.01.2025r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • kiełbasa krakowska, sałata masłowa, pomidor, mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • ogórek w słupkach;
  • herbatka z cytrynką;

Obiad I danie:

  • bulion wołowo – drobiowy z makaronem;

Obiad II danie:

  • kotleciki drobiowe;
  • ryż;
  • fasolka szparagowa;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem;
  • pieczywo;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • twaróg chudy  z miodem, mix pieczywa;
  • płatki wielozbożowe na mleku;
  • pomarańcze
  • herbatka pomarańczowa;

Obiad I danie:

  • zupa szczawiowa z jajkiem;

Obiad II danie:

  • strogonoff wieprzowy;
  • kasza gryczana;
  • surówka z ogórka kiszonego;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • mini pizzerinki z ciasta francuskiego z szynką serem i sosem pomidorowym;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • bukiet wędlin i serów, mus pasztetowy, twarożek ze szczypiorkiem;
  • mix świeżych warzywa;
  • mini bułeczki;
  • mandarynki;

Obiad I danie:

  • zupa grochowa na wędzonce;

Obiad II danie:

  • kopytka z sosem pieczarkowym;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i jogurtem;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • jajecznica ze szczypiorkiem, mix pieczywa;
  • płatki cynamonowe na mleku;
  • pomidorki koktajlowe;
  • herbatka z cytryną;

Obiad I danie:

  • zupa – krupnik;

Obiad II danie:

  • drobiowa carbonara z indyka z makaronem penne;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • sałatka brokułowa z szynką, jajkiem, kukurydzą i majonezem;
  • pieczywo;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata, rzodkiewka, ogórek, mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • borówki;
  • herbata z owoców leśnych;

Obiad I danie:

  • zupa koperkowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • Pieczone paluszki rybne;
  • Ziemniaki z wody z koperkiem;
  • Surówka z kapusty kiszonej;
  • Kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • Nutella bananowa;
  • Wafle ryżowe;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content