Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 03 – 07.02.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 03 – 07.02.2025 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • szyneczka, sałata masłowa, papryka, mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • ogórek świeży w słupkach;
  • herbatka z cytryną;

Obiad I danie:

  • bulion wołowo – drobiowy z makaronem;

Obiad II danie:

  • kotleciki drobiowe;
  • ryż;
  • fasolka szparagowa;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • serek wiejski z rzodkiewką;
  • bułka krojona;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • twaróg chudy z miodem;
  • mix pieczywa;
  • płatki wielozbożowe na mleku;
  • herbatka pomarańczowa;
  • pomarańcza;

Obiad I danie:

  • zupa szczawiowa z jajkiem;

Obiad II danie:

  • strogonoff wieprzowy;
  • kasza gryczana;
  • surówka z ogórka kiszonego;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • rogaliki z jabłkiem z ciasta francuskiego;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • jajecznica ze szczypiorkiem;
  • mix pieczywa;
  • płatki cynamonowe na mleku;
  • herbatka z cytryną;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • zupa grochowa na wędzonce;

Obiad II danie:

  • kopytka z sosem pieczarkowym;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • hamburgery;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata masłowa, ogórek, mix pieczywa;
  • owsianka z cynamonem na mleku;
  • herbatka z owoców leśnych;
  • marchewka w słupkach;

Obiad I danie:

  • zupa zacierkowa;

Obiad II danie:

  • carbonara drobiowa z makaronem penne;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • sałatka z brokułów, z szynką, jajkiem, kukurydza i majonezem;
  • pieczywo;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • pasta z awokado i jaka ze szczypiorkiem i rzodkiewką;
  • mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • herbata z owoców leśnych;
  • borówki;

Obiad I danie:

  • zupa koperkowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • krokiety ze szpinakiem i mozzarellą;
  • surówka wielowarzywna;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • ciasto biszkoptowe z malinami i bitą śmietaną;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content