Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 07.04 – 11.04.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 07.04 – 11.04.2025 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata, pomidor;
  • mix pieczywa;
  • płatki owsiane z miodem i cynamonem na mleku;
  • herbatka z cytryną;
  • ananas;

Obiad I danie:

  • zupa pomidorowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • kotlety drobiowe;
  • frytki karbowane;
  • surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • smoothie truskawkowe;
  • bułeczka maślana z serkiem waniliowym;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną, sałatą i ogórkiem;

Wtorek

Śniadanie:

  • polędwica wędzona, sałata masłowa, świeży ogórek;
  • mix pieczywa;
  • kluski lane na mleku;
  • herbatka malinowa;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • zupa ogórkowa;

Obiad II danie:

  • pulpeciki w sosie koperkowym;
  • kasza pęczak;
  • marchewka z groszkiem;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • hot dog;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • owoce;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • bukiet wędlin i serów;
  • twarożek z miodem, dżem, serki topione;
  • mix pieczywa;
  • mini babeczki;
  • kakao;
  • banany;

Obiad I danie:

  • zupa fasolowa na wędzonce;

Obiad II danie:

  • pyzy z gotowanych ziemniaków z serem i jogurtem;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • cynamonki z ciasta francuskiego;
  • lemoniada truskawkowa z miętą;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • owoce;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • domowy pasztet, sałata, ogórek kiszony;
  • mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbatka z owoców leśnych;
  • papryka w słupkach;

Obiad I danie:

  • zupa kalafiorowa;

Obiad II danie:

  • pieczony filet z kurczaka w sosie pomidorowym;
  • kasza bulgur;
  • mizeria;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • kolorowe kanapki;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • owoce;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • twarożek kanapkowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką;
  • mix pieczywa;
  • kasza manna z duszonymi malinami;
  • herbatka truskawkowa;
  • borówki;

Obiad I danie:

  • krem z zielonej cukinii z grzankami ziołowymi;

Obiad II danie:

  • pieczony filet z dorsza;
  • ziemniaki z wody;
  • surówka z kapusty kiszonej;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • jabłecznik;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • owoce;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content