Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 31.03 – 04.04.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 31.03 – 04.04.2025 r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • kiełbasa krakowska, sałata masłowa, ogórek;
  • mix pieczywa;
  • płatki owsiane na mleku;
  • herbatka;
  • mandarynki;

Obiad I danie:

  • rosół drobiowo – wołowy z makaronem;

Obiad II danie:

  • pieczone bioderka z kurczaka z cukinią;
  • ryż z kurkumą;
  • duszona mini marchewka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • crossaint z nadzieniem malinowym;
  • ciepłe mleko waniliowe;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • serek śmietankowy, wędlina, sałata masłowa, kolorowe warzywa;
  • mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbata z cytryną;
  • ogórek w słupkach;

Obiad I danie:

  • zupa zacierkowa;

Obiad II danie:

  • kotlety mielone;
  • ziemniaki z wody;
  • buraczki zasmażane;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • ryż z duszonym jabłkiem i jogurtem;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • frankfurterki na ciepło;
  • mix pieczywa;
  • płatki kakaowe na mleku;
  • herbatka;
  • arbuz;

Obiad I danie:

  • żurek z jajkiem;

Obiad II danie:

  • kopytka z sosem pieczarkowym;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • nutella bananowa;
  • wafle ryżowe  / ciastko zbożowe;
  • woda z cytryną, miodem i miętą;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • pieczona pierś z indyka, sałata, pomidor;
  • mix pieczywa;
  • płatki ryżowe na mleku;
  • herbatka malinowa;
  • gruszka;

Obiad I danie:

  • zupa krupnik;

Obiad II danie:

  • makaron penne;
  • sos wieprzowo – szpinakowo – paprykowy;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • sałatka jarzynowa;
  • pieczywo;
  • herbatka pomarańczowa;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • pasta jajeczna z awokado, szczypiorkiem i rzodkiewką;
  • mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • herbatka;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • krem z dyni z makaronem;

Obiad II danie:

  • pieczone paluszki rybne;
  • ziemniaki z wody;
  • surówka z kapusty kiszonej i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • ciasto marchewkowe;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content