Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 10.03 – 14.03.2025 r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 10.03 – 14.03.2025 r.

Śniadanie:

  • szyneczka, sałata masłowa, papryka, mix pieczywa;
  • płatki kakaowe na mleku;
  • herbatka z owoców leśnych;
  • arbuz;

Obiad I danie:

  • zupa pomidorowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • pieczone bioderka drobiowe;
  • kasza pęczak;
  • surówka wielowarzywna;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • bułka maślana z serkiem homogenizowanym;
  • kakao;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną i ogórkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • serek kanapkowy, sałata, ogórek, rzodkiewka;
  • mix pieczywa;
  • owsianka z cynamonem na mleku;
  • herbatka malinowa;
  • jabłko;

Obiad I danie:

  • zupa barszcz ukraiński;

Obiad II danie:

  • klopsy w sosie koperkowym;
  • kasza bulgur;
  • mizeria;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • tortilla z pieczonym kurczakiem i warzywami;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • parówki na ciepło, ketchup;
  • mix pieczywa z masłem;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbatka;
  • jabłko;

Obiad I danie:

  • zupa kapuśniak;

Obiad II danie:

  • kotlety ziemniaczane z mozzarellą i sosem pieczeniowym;
  • surówka wielowarzywna;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • tosty z szynką, serem i ketchupem;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • pieczony schab, sałata, ogórek kiszony;
  • mix pieczywa;
  • płatki jaglane na mleku;
  • herbata truskawkowa;
  • świeży ogórek w słupkach;

Obiad I danie:

  • zupa jarzynowa;

Obiad II danie:

  • indyk w sosie orientalnym z warzywami;
  • ryż z kurkumą;
  • surówka z białej kapusty, marchewki i natki pietruszki;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • sałatka jarzynowa;
  • pieczywo;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata, pomidor;
  • mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • herbata z owoców leśnych;
  • gruszka;

Obiad I danie:

  • zupa krem marchewkowy z makaronem;

Obiad II danie:

  • lasagne z sosem pomidorowym i beszamelem;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • kolorowe kanapeczki;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content