Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 10 – 14.02.2025r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 10 – 14.02.2025r.

Poniedziałek

Śniadanie:

  • szynka, sałata masłowa, ogórek konserwowy, mix pieczywa;
  • płatki wielozbożowe na mleku;
  • ananas;
  • herbata;

Obiad I danie:

  • zupa pomidorowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • kotlety drobiowe;
  • ryż;
  • mix sałat z sosem jogurtowym;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem;
  • pieczywo;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata masłowa, świeży ogórek, mix pieczywa;
  • płatki ryżowe na mleku;
  • papryka w słupkach;
  • herbata z cytryną;

Obiad I danie:

  • zupa – kapuśniak ze słodkiej kapusty;

Obiad II danie:

  • pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym;
  • kasza pęczak;
  • surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy;
  • kompot wieloowocowy
  •  

Podwieczorek:

  • jogurt malinowy;
  • bułka maślana;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną, sałatą i pomidorem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • jajecznica ze szczypiorkiem;
  • mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • herbata pomarańczowa;
  • banan;

Obiad I danie:

  • zupa wielowarzywna;

Obiad II danie:

  • kluski leniwe z masełkiem i bułką tartą;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • mix kolorowych kanapek na bagietce oraz grahamce;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • pieczony indyk, papryka, sałata, mix pieczywa;
  • płatki jaglane z cynamonem na mleku;
  • herbata malinowa;
  • pomidorki koktajlowe;

Obiad I danie:

  • zupa – barszcz ukraiński;

Obiad II danie:

  • gulasz wieprzowy;
  • kasza gryczana;
  • surówka z ogórka kiszonego;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • galaretka z bitą śmietaną i owocami;
  • biszkopt;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • jajka na twardo, majonez, szczypiorek, mix pieczywa;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • herbata z owoców leśnych;

Obiad I danie:

  • zupa – krem pieczarkowy z łazankami;

Obiad II danie:

  • makaron świderki z sosem truskawkowym i jogurtem;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • ciasto marchewkowe;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Skip to content