Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jadłospis 13 – 17.01.2025r.

Strona główna Jadłospis Jadłospis 13 – 17.01.2025r.

Śniadanie:

  • ser żółty, sałata masłowa, pomidor, mix pieczywa;
  • płatki jaglane na mleku;
  • herbata z cytryną;
  • ananas;

Obiad I danie:

  • zupa z pomidorowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • pieczone podudzia drobiowe;
  • ryż;
  • marchewka z groszkiem;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • smoothie truskawkowe;
  • bułeczka maślana;

II podwieczorek:

  • kanapki z wędliną, sałatą i ogórkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Wtorek

Śniadanie:

  • polędwica wędzona, sałata masłowa, zielony ogórek, mix pieczywa;
  • płatki owsiane na mleku;
  • pomidorki koktajlowe;
  • herbatka malinowa;

Obiad I danie:

  • zupa ogórkowa;

Obiad II danie:

  • pulpeciki w sosie koperkowym;
  • kasza pęczak;
  • bukiet sałat z sosem jogurtowo – ziołowym;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • hot – dog;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Środa

Śniadanie:

  • frankfurterki, mix pieczywa;
  • płatki kakaowe na mleku;
  • mandarynki;
  • herbata;

Obiad I danie:

  • biały barszcz z jajkiem;

Obiad II danie:

  • pyzy z gotowanych ziemniaków z serem i jogurtem;
  • surówka z marchewki i jabłka;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • kolorowe kanapeczki;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Czwartek

Śniadanie:

  • domowy pasztet, sałata masłowa, ogórek kiszony, mix pieczywa;
  • płatki kukurydziane na mleku;
  • papryka w słupkach;
  • herbatka z owoców leśnych;

Obiad I danie:

  • zupa kalafiorowa;

Obiad II danie:

  • pieczony filet z kurczaka w sosie pomidorowym;
  • kasza bulgur;
  • mizeria;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • cynamonki z ciasta francuskiego
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;

Piątek

Śniadanie:

  • pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką, mix pieczywa,;
  • kasza manna z sokiem malinowym;
  • borówki;
  • herbata truskawkowa;

Obiad I danie:

  • zupa dyniowa z makaronem;

Obiad II danie:

  • paluszki rybne;
  • ziemniaki z wody;
  • surówka z kapusty kiszonej;
  • kompot wieloowocowy;

Podwieczorek:

  • jabłecznik;
  • kompot;

II podwieczorek:

  • chałka z masełkiem;
  • woda mineralna niegazowana;
Skip to content